Page content

De 7 dwergen van de Overgang

article content

De 7 dwergen van de Overgang

De 7 dwergen van de Overgang; wie kent ze niet: het narrig zijn, uren willen slapen maar dat lukt dan niet, snel geraakt zijn. Druipend van de opvliegers en met opgeblazen buik iemand wel kunnen aanvliegen en alles vervolgens allemaal weer glad vergeten…..herkenbaar?


Iedere vrouw in de overgang herkent 1 of meer van deze 7 dwergen die ons lichamelijk en geestelijk door elkaar schudden en waardoor we onszelf niet meer herkennen. Ze brengen ons in de war, laten ons gekke dingen doen die we anders nooit deden. Ze maken dat je gedachten uitspreekt die je vroeger niet zou durven zeggen. Ze laten je zwetend op je werk zitten…..dit wil je gewoonweg niet!

Maar deze dwergen laten zich niet wegsturen; ze eisen aandacht en gooien alles overhoop. Ze luiden een nieuwe fase in.

Toegeven of eigenlijk overgeven aan deze fase is iets waar ik veel vrouwen mee zie worstelen. Ze verzetten zich tegen de dwergen. Zelf heb ik ook ontzettend gevochten met mijn dwergen. Tot ik me eraan overgaf. En nu weet ik dat dat eigenlijk het begin is van de echte reis. De reis door een fase die je ook veel te brengen heeft.

Ik hoor je bijna denken: lekker belangrijk. Wat heb ik daar nu aan, ik zit er middenin en weet me geen raad met die dwergen. En dan liefdevol luisteren naar dat lijf wat in de war is……pfffft…. want er moet nog zoveel en de agenda staat vol……. dit kan ik toch niet zomaar…..

Maar overgeven aan de overgang hoeft dus niet te betekenen dat je al je lichamelijke signalen lijdzaam moet ondergaan; er niks aan kunt doen of dat je het allemaal als fantastisch moet gaan ervaren. Het gaat mijns inziens juist over zelf de regie houden over jouw dwergen.


Want waar heb jij behoefte aan, hoe wil jij door deze fase? Wat past bij jou, bij jouw lijf en jouw dwergen?  Dat kan zijn dat je volledig je leefstijl omgooit, supplementen gaat slikken, aan de hormonen gaat of dat je helemaal niks doet. Het is allemaal ok, want er is er maar één zoals jij en jij beslist wat je wilt en nodig hebt.

Dat is wat ik wil overbrengen met dit stuk. Het is jouw overgang en die is voor elke vrouw anders. Doe wat voor jou goed voelt en laat je goed informeren over alle mogelijkheden zodat je jouw eigen keuzes kunt maken. Laat je niet gek maken door de hele wereld. Voel wat jij nodig hebt; dan is het altijd goed.

Wil je eens sparren over hoe het voor jou werkt? Boek dan een gratis skypesessie bij me! Dan sparren we 20 minuten en geef ik je 2 tips op maat. Je bent van harte welkom met al jouw 7 dwergen (-:

Comment Section

0 reacties op “De 7 dwergen van de Overgang

Plaats een reactie


*