Page content

Zou jij ook willen dat deze overgangsmantel ECHT bestond?

article content

Zou jij ook willen dat deze overgangsmantel ECHT bestond?

Van de week kreeg ik deze foto met de “overgangsmantel” via de app. Ik moest er zo om lachen. Het deed me denken aan Harry Potter en zijn onzichtbaarheidscape.

Er ontstond gelijk een verlangen dat die jas er echt zou zijn. Geen depri-dagen meer, altijd energie, geen opvliegers, hartkloppingen, droge ogen, droge huid, enz. Ik zag mezelf deze overgangsmantel al aantrekken en alle klachten en kwaaltjes zouden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Helaas voor alle vrouwen in de overgang; de jas is wel echt te koop, maar de werking die ik droomde heeft hij niet.

Einde sprookje; terug naar de realiteit

En die realiteit is dat er nog te veel vrouwen rondlopen die snakken naar zo’n jas. Omdat ze zichzelf niet meer herkennen, hun lijf niet meer begrijpen of niet genoeg over de overgang weten. Die zich alleen voelen en zoekend zijn.

Toen ik er destijds achter kwam dat mijn klachten door de overgang kwamen had ik gewild dat er iets laagdrempeligs bestond waar ik mijn ei kwijt kon en waar ik informatie kon halen.

Mijn enorme drive om dingen te organiseren voor vrouwen in de overgang is toen ook ontstaan. Ik wil heel graag bereiken dat vrouwen geïnformeerd raken over de overgang. Dat ze hun lijf en zichzelf weer snappen. Dat ze weten wat ze eraan kunnen doen. Dat ze kunnen delen met andere vrouwen.

En ook dat ze begrijpen dat het een fase is die erbij hoort, voorbij gaat, een doel heeft en ons uiteindelijk rijker maakt. Rijker als vrouw en rijker als mens.

En daarom ben ik de dingen, die ik graag zou hebben gehad toen ik depressief in bed lag, zelf gaan organiseren. Voor jou, voor alle vrouwen in de overgang die daar behoefte aan hebben.
Je bent van harte welkom; met je opvliegers en alles wat erbij komt kijken (-:

Kijk op mijn homepagina voor informatie over het Overgangscafe en de Lunch & Learns.

Comment Section

0 reacties op “Zou jij ook willen dat deze overgangsmantel ECHT bestond?

Plaats een reactie


*